KÜLFÖLD

Drámai jelenség: többen is holtan szülték meg gyermeküket, koronavírusosak voltak

A szakértők eddig egyetértettek abban, hogy a koronavírussal fertőzött kismamák csak nagyon ritkán adják át magzataiknak a betegséget. Viszont a közelmúltban több olyan esetre is fény derült, ami komoly aggodalomra adhat okot a várandós nők körében.
  • Szerző: WM

Nagyobb veszélynek vannak kitéve a pandémia alatt a várandós kismamák, mint azt eddig hittük? Izraelben egyszerre két nagyon aggasztó esetről számolt be az egészségügyi minisztérium. A rendelkezésre álló információk szerint rövid időn belül két kismama is holtan hozta világra gyermekét. A két eset között több hasonlóság is van:

A várandós nők a terhességük alatt koronavírus-fertőzöttek voltak, de csupán enyhe tüneteket tapasztaltak magukon. A szülés után elvégzett vizsgálatok bebizonyították, hogy mindkét esetben a magzatok is elkapták a fertőzést.

Koronavíruson átesett kismamák holtan szülték meg gyermekeiket

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a magzatokra is komoly veszélyt jelenthetnek a koronavírus mutációi.
Fotó: Pixabay.com

A Jerusalem Post nevű helyi lap arról ír, hogy az egyik nő a terhesség 36. hetében járt, amikor arra lett figyelmes, hogy a magzat nem mozog. Azonnal egy Tel-Aviv közeli kórházba ment, ahol beindították a szülést, de a gyermek életét már nem tudták megmenteni. A 26 éves nő elmesélte, hogy pár héttel korábban pozitív lett a koronavírus-tesztje, de csupán enyhe tüneteket észlelt magán. Az orvosok egyelőre nem akartak elhamarkodottan nyilatkozni, de megerősítették, hogy a fertőzésnek komoly szerepe lehetett a halálhoz.

Az izraeli egészségügyi hatóságok elmondták, hogy február elején a várandóság 25. hetében egy másik kismama is elvesztette a magzatát. Ebben az esetben is átesett a fiatal, be nem oltott nő a koronavíruson, és mint később kiderült, a babának is átadta a betegséget.

Izraelben egyébként a hatóságok a harmadik hullám veszélyeire figyelmeztetnek. Az imént említett esetekkel kapcsolatban elmondták, hogy jelenleg 39 terhes vagy éppen szülő nőt kezelnek kórházban, közülük tíznek kritikus az állapota. De úgy tűnik, hogy a vírus mutációk a 18 év alattiakat is jobban érintik. Jelenleg 25 fiatalkorú van kórházban koronavírus-fertőzés miatt, közülük háromnak válságos az állapota.

 

 

És ezeket olvastad már?