KÜLFÖLD

Koronavírus ellen kezelnek egy egészséges férfit Kárpátalján

Az elvégzett teszt negatív lett, mégis koronavírusosként kezelik.
  • Szerző: Ripost

Több ukrán sajtóorgánumnál is megjelent a hír, miszerint felháborító eset történt a Volóci járásban. Egy cukrobeteg férfit tüdőgyulladással kezeltek a kórházban, azonban a rajta elvégzett koronavírus-teszt negatív lett. Ennek ellenére az alsóvereckei családorvost arra kényszerítik, hogy hamis diagnózist írjon beteg fejlapjába- írja a Kárpátinfo.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi felesége elmondta a helyi sajtónak: férje március 30. és április 11. között tartózkodott a volóci járási kórházban, ahol tüdőgyulladást állapítottak meg nála. A betegen összesen két koronavírus-tesztet végeztek el, mindkettő negatív lett. Április 11-én a férfit elszállították az ungvári infektológiai kórházba, ahol az 5 órás várakozás alatt még az inzulinját sem kapta meg. Ezt követően a páciens elutasította a kórházi kezelést, mivel egészségesnek érezte magát.

Fotó: www.profimedia.hu

A kórház nem adta ki a betegdokumentációt, a családot házi karantén alá helyezték, a férfi kezelőorvosa nem hajlandó beszélni a családdal. Osztap Sztahiv aktivista úgy véli, hogy a történtek oka nem más, mint az, hogy az orvosokat kényszerítik a hamis statisztika vezetésére, hiszen a járvány leküzdésére kiutalt pénzösszegeket nem tudják majd máshová leírni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?