KÜLFÖLD

Koronavírus: száz napja beteg egy fiatal nő, döbbenetes, ami történik vele

Úgynevezett hosszú-covid miatt szenved, egy kis beszélgetés is hosszú napokra kimeríti őt.
címkék:
  • Szerző: ripost

Száz napja pokollá változott Kate Weinberg élete a koronavírus miatt. A 45 éves – egyébként jó kondiban lévő, sportos, egészséges életmódot folytató – nő nem féltette magát a koronavírustól, azt hitte, ha el is kapná, könnyen legyűrné a betegséget.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nem így lett: az asszony novemberben megfertőződött, és azóta sem tud kilábalni a betegség okozta szövődményekből. A mai napig képtelen elvégezni a legegyszerűbb, leghétköznapi feladatokat is, ugyanis annyira kimeríti őt bármiféle tevékenység.

Kate Weinberg november óta szenved a koronavírus miatt.

Kate Weinberg november óta szenved a koronavírus miatt (Fotó: Instagram)

„Novemberben kezdtem rosszul érezni magam. Eleinte nem tapasztaltam egyik tipikus tünetet sem magamon, ami miatt leteszteltettem volna magam. Nem köhögtem, nem volt lázam, nem volt ízlelés- és szaglásvesztésem. Egyszerűen furán és kényelmetlenül fáradtnak éreztem magam, mintha valaki kivette volna az elemeket belőlem” - mondta el a Daily Mailnek az édesanya.

Kate már minden gyógymódot kipróbált, de egyik sem segített rajta, ráadásul az sem javít a helyzetén, hogy a kétkedők azt mondják neki: túlreagálja a problémáját, és valójában csak össze kellene szednie magát!

„Fél órán át olvastam mesét a kislányomnak: egy napra használhatatlanná váltam. Egy Zoom-hívás a munkahelyemre kétnapos másnapossággal járt. Egyetlen hosszabb családi ebéd után napokig szenvedtem a tünetektől” - mondta el az asszony, aki a tüneteiről is beszámolt a lapnak.

„Vannak napok, amikor az izomfájdalom már reggel ott van, izzó tűzként kúszik felfelé a vádlimban és a combomban. Egyes testrészeim pedig olyanok, mintha nem is hozzám tartoznának – egy elhalt ujj, egy zsibbadt lábfej és a terjeszkedő hidegrázás, ami mélyen a csontjaimban ül. Más napokon nem szenvedek a fájdalomtól, de gyengének érzem magam és szédelgek, vizenyős végtagjaimmal pedig már a fürdőszobáig is kihívás eljutni, nem is beszélve a lépcsőzésről. Ez nem olyan, mint a fáradtság vagy a kimerültség: olyan érzés, mintha az egész szervezetemet megmérgezték volna. Ekkor már hangulatilag is magam alatt vagyok, az arcizmaim fájnak, és a beszéd is nehézkessé – ha nem lehetetlenné – válik” – fogalmazott.

címkék:
És ezeket olvastad már?