KÜLFÖLD

Koronavírus: 7000 fertőzött Dél-Koreában

Latin-Amerikában meghalt az első koronavírusos beteg, eközben Dél-Koreában 7000 fertőzött betegről tudni.
  • Szerző: Ripost

Meghaladta a hétezret az új koronavírus fertőzöttek száma Dél-Koreában, ahol vasárnap 179 újabb megbetegedésről adtak hírt a hatóságok.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A koreai járványügyi és betegségmegelőzési központ adatai szerint szombaton 367 újabb megbetegedést diagnosztizáltak, ami azt mutatja, hogy lelassult a betegség terjedése, az elmúlt 11 napban először jegyeztek 400-nál kevesebb új fertőzöttet.

Dél-Koreában jegyzik eddig a legtöbb, 7313 fertőzöttet a világon a szárazföldi Kínán kívül. A legutóbbi hivatalos adatok szerint a járványban eddig világszerte több mint 101 ezren fertőződtek meg, és több mint 3400-an haltak meg.

Eközben Latin-Amerikában arról adtak hírt, hogy meghalt az első új koronavírussal fertőzött beteg. Az argentin egészségügyi hatóságok közlése szerint a 64 éves férfi aki egyebek között cukorbeteg volt, s európai körútja során fertőződött meg. A beteg veseelégtelenségben, magasvérnyomásban és hörghurutban is szenvedett még az előtt, hogy diagnosztizálták nála az új koronavírus-fertőzést.

Argentínában szombatig kilenc koronavírus-megbetegedést jegyeztek, és a kontinensen Paraguyaban is megjelent az új koronavírus: eddig egy diagnosztizált esetről tudni. A perui hatóságok szombaton öt új fertőzöttről számoltak be, ezzel hatra nőtt az országban az új típusú koronavírussal diagnosztizált emberek száma, Chilében pedig 5-ről 7-re nőtt a fertőzöttek száma, emellett Costa Rica, Mexikó, Brazília, Ecuador pedig szintén új eseteket jelentett.

A legutóbbi hivatalos adatok szerint a járványban eddig világszerte több mint 101 ezren fertőződtek meg, és több mint 3400-an haltak meg – írja az MTI.

És ezeket olvastad már?