KÜLFÖLD

Koronavírus: 2 millió 300 ezer fölött a hivatalos fertőzöttek száma a világban

Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma gyorsan növekszik – derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítéséből.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap reggel 2 329 539 volt a fertőzöttek, 595 229 a gyógyultak és 160 717 az elhunytak száma.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Anadolu Agency

A fertőzés 185 országban van jelen. A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek.

Ide kattintva nézheted meg az interaktív térképet a vírus terjedéséről a világban!

A legtöbb regisztrált fertőzött továbbra is az Egyesült Államokban van.

Ennek ellenére enyhítésekre készülnek. Egyes tagállamok már a következő napokban enyhítenek a kijárási korlátozásokon – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a tegnapi sajtótájékoztatóján. Kiderült: Texas, Vermont és Montana bizonyos üzletei jövő héten újra nyitnak, a gazdasági és ahétköznapi élet újraindítására is tervezik a lépéseket.

Spanyolországban a világon a második legmagasabb a fertőzöttek száma, közel 192 ezer koronavírusos esetet regisztráltak vasárnapig, szombaton 500 felett volt a halálos áldozatok száma. Ennek ellenére enyhítésekről döntöttek: kimehetnek a gyerek, akiknek március 14. óta tilos volt elhagynia otthonát, kimehet végre a szabadba április 27-től.

Olaszország még nem döntött, Lombardia és Veneto tartomány kormányzói azonban május 4-ét tűzték ki újraindításnak. Domenico Arcuri járványbiztos szombaton kijelentette: az egészség megfizethetetlen, úgy kell újraindítani az olasz gazdaságot, hogy működését fenn is lehessen tartani újabb vészhelyzet kialakulása nélkül. Az olasz püspöki kar a templomok májusi újranyitását és a temetési szertartások engedélyezését szorgalmazza.

Németországban május 4-én néhány iskola megnyit,

Dániában a 11 év alattiak számára a jövő héttől megnyílnak az iskolák, Norvégiában az óvodák.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?