KÜLFÖLD

Kormánypárti német politikusok kerültek karanténba

Miután kiderült, hogy Friedrich Merz, a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa koronavírusos, a párt további 23 tagját helyezték elővigyázatosságból karantén alá.
  • Szerző: WM

A CDU frankenbergi találkozóját közvetlenül azelőtt tartották, hogy kiderült Friedrich Merzről, a párt korábbi frakcióvezetőjéről, pozitív lett a koronavírus-tesztje. A konferencián sokakkal folytatott megbeszélést, ráadásul többekkel kezet is fogott. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy 23 párttársát elővigyázatosságból karanténba helyezik. Egy bennfentes úgy nyilatkozott a német Bild című napilapnak, hogy az összes résztvevő kapott egy körlevelet, amiben arra kérik őket, jelentkezzenek az illetékes egészségügyi szerveknél.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Friedrich Merz (középen)

Friedrich Merz egyébként egyre fontosabb szereplője a német belpolitikának, ő is ugyanis esélyes arra, hogy az Angela Merkel utáni időszakban őt nevezze a párt az ország kancellárjelöltjének. A 64 éves Merz vasárnap közölte a német hírügynökséggel, hogy a vírustesztje pozitív eredményt mutatott.

A politikus a jövő hét végéig karanténban lesz, otthon marad. Ez idő alatt egyébként minden nap jelentkezik a közösségi oldalakon. Volt olyan nap, amikor arról számolt be, hogy a tünetei súlyosbodtak, de legutóbbi bejegyzésében megnyugtatta követőit, hogy már megint jobban érzi magát.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?