KÜLFÖLD

Kómában az anya, nem tudja, hogy a lánya meghalt Manchesterben

Egy 8 éves kislány vált a kegyetlen manchesteri terrortámadás szimbólumává: a kis Saffie Rose Roussos volt a merénylet legfiatalabb áldozata.
  • Szerző: KF

A mindig mosolygós kislány édesanyjával, Lisával és húszas éveiben járó nővérével, Ashlee Bromwich-csel ment el Ariana Grande koncertjére, de onnan már sohasem tért haza.

A család a kijárat felé sodródó tömegben elkeveredett egymástól. Mikor Salman Abedi bombája felrobbant, Saffie a tűzvonalban volt. Az elsődleges információk arról szóltak, hogy az idősebbik testvért súlyos állapotban szállították kórházba, míg az anya csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Mostanra azonban kiderült, hogy pont fordítva történt: Lisán életmentő műtétet hajtottak végre, most mesterséges kómában van.

Saffie azonban még a helyszínen életét vesztette, egy segítőkész férfi, a 43 éves Paul Reid karjaiban. Reid az aréna közelében tartózkodott, a robbanás hangjára azonnal a helyszínre sietett. A kislány még élt, mikor rátalált.

Egy haldokló kislány volt, aki még az utolsó erejével is a mamáját kereste. Szívszorító volt

– emlékezett vissza Reid. Saffie halálos sérüléseket szerzett, a repeszbombából kirobbanó szögek a halálát okozták.

A kislány volt a merénylő második azonosított áldozata – ekkor azonban Lisát már kitolták a műtőből, állapota viszont kezdett romlani. Az anya úgy került kómába, hogy valószínűleg nem tudta meg: kisebbik lánya nem élte túl a merényletet. A kislány édesapjának pedig fogalma sem volt a robbantásról, mikor odaért az arénához, hogy hazavigye a családját – akik közül ketten két különböző kórházban lábadoztak, kislánya pedig élettelenül hevert a véres padlón.

Roussosék Leylandban élnek, egy fish and chips gyorséttermet vezetnek. Saffie jó tanuló volt, osztálytársai nagyon szerették a mosolygós kislányt, akinek mindenkihez volt egy jó szava. Iskolája egy rendkívüli rendezvényen emlékezett meg róla, ahol könnyezve elénekelték Saffie kedvenc dalát, a Don’t Stop Believin’-t.

Õ egy csodálatos kislány volt, a szó minden értelmében

– mondta róla osztályfőnöke, Chris Upton.

Lisa Roussos állapota orvosai szerint már nem életveszélyes, így hamarosan felébresztik a kómából. A nő még nem tudja, felébredve milyen szörnyű hír vár rá…

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?