KÜLFÖLD

Kivégzősdit játszanak a migránsgyerekek Ausztria utcáin

A linzi lakosok arra panaszkodnak, hogy a városban egyre rosszabb a közbiztonság. Többen arról beszélnek, hogy fiatal bevándorlók igazinak tűnő fegyverekkel háborúsdit játszanak az utcákon. Az osztrák gyerekeknek gyakran végig kell nézniük, ahogy a migránsok kivégzik egymást játékból.
  • Szerző: WM

„Segítség, lövések dördültek”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

– egyre gyakrabban érkeznek ehhez hasonló segélyhívások a linzi rendőrséghez. Az egyik lakó már a Kronen Zeitung nevű tekintélyes osztrák laphoz fordult segítségért, mert szerinte a rendőrség lényegében tehetetlen. A neve elhallgatását kérő panaszos arról számolt be, hogy a lakása ablakából többször is látta már, amint fiatal migránsok igazinak tűnő fegyverrel háborúsdit játszanak.

„Az egész annyira valóságosnak tűnik, és a végén gyakran még ki is végzik egymást játékból. A múltkor az egyikük egy pisztolyt tartott a másik nyakához, majd úgy tett, mintha lelőné”

– mesélt a látottakról a lakó. Másokat nem csak a háborús övezetekből érkezett migránsok kegyetlen játékai aggasztanak. Linzben az elmúlt pár évben jelentősen megnőtt a bűncselekmények száma. Egyre gyakoribbak a drogüzelmek, a vandalizmus, a lárma és az erőszak. Egy 75 éves környékbeli azt mesélte az osztrák lapnak, hogy délután három után már ki sem meri tenni a lábát az utcára. A szülők szerint nem egészséges, hogy a gyerekeiket attól kell félteni, hogy az iskolából hazafelé kábítószert próbálnak rájuk sózni, de a „kivégzések” látványa sem túl szívderítő.

Az egész állítólag azzal kezdődött, hogy fiatal migránsok légpisztollyal galambokra vadásztak. Ezt követően jöttek az egymás elleni háborús játékok. A rendőrség megerősítette, hogy néhány héttel ezelőtt lövések miatt riasztották őket. A razzia során egy fiatalt elfogtak, akinél légpisztolyt találtak. A hatóságok egyelőre nem tudják megmondani, hogy miként kerültek a fiatal bevándorlókhoz a légpisztolyok. A helyiek pedig abban bíznak, nem kell attól rettegniük, hogy hamarosan igazi fegyverek is előkerülnek, melyek végzetes tragédiákhoz vezethetnek.

És ezeket olvastad már?