KÜLFÖLD

Kivégezték otthonában a koronavírussal foglalkozó professzort

Lelőtte a professzort, majd visszatért az autójába és öngyilkos lett.
  • Szerző: Ripost

Otthonában találtak rá holtan a nagyrabecsült Pittsburghi Egyetem professzorára, aki a CNN értesülései szerint nagyon jelentős felfedezések küszöbén állt a koronavírussal kapcsolatban. A rendőrség most közölte, hogy a hétvégén brutálisan meggyilkolták: több lövést adtak le a Bing Liuként azonosított férfira, akinek a fejét, nyakát, a törzsét és a végtagjait érték a lövések.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

A hatóságok úgy vélik, egy ismeretlen, másik férfi lehet a gyilkos, akit holtan találtak meg az autójában: a férfi valószínűleg lelőtte Liut, majd visszatért az autójába és öngyilkos lett.

A rendőrök szerint a két férfi ismerte egymást, arra utaló jel azonban nincs, hogy Liut azért ölték volna meg, mert kínai származású volt.

Az egyetem nyilatkozatot adott ki, amelyben „mélységesen szomorúnak„ nevezték Bing Liu tragikus halálát, és együttérzésüket fejezték ki a gyászoló család, barátok és kollégák felé ebben a nehéz időszakban. Liu a munkája során fontos megállapításokat tett a koronavírus-fertőzés alapját képző sejtmechanizmusokról és az ezek miatt bekövetkező komplikációkról.

Kollégái kiemelkedő kutatóként és csodálatos mentorként írták le Liut, akinek az emlékére ígéretet tettek, hogy folytatni fogják a kutatását.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?