KÜLFÖLD

Kiürítették a környéket: működőképes bombát találtak a határ közelében

A második világháborús robbanószereket Párkánynál találta meg egy kutyáját kereső férfi.
  • Szerző: Ripost

Evakuálni kellett pénteken a felvidéki Párkány (Stúrovo) lakótelepének egyik utcáját, mert a közelben lévő szántóföldön négy működőképes, második világháborúból származó, szovjet gyártmányú bombát találtak.

A helyszínre még csütörtökön szálltak ki a rendőrség tűzszerészei, akik először két kézigránátot és egy tüzérségi lövedéket találtak a Terasy lakótelep közelében lévő szántóföldön. Majd miután fémdetektorral átvizsgálták a környéket, további négy - működőképes, 100 kilós bombára leltek. A rendőrség jelentése szerint ez az egyik legnagyobb hasonló háborús "lelet" az ország történetében.

A második világháborús hadianyagra egy elkóborolt kutyáját kereső gazdi talált rá, értesítette a rendőrséget, péntekre virradóra pedig lezárták a helyszínt. A nap folyamán szállítják el és hatástalanítják a bombákat. A helyszín közel van a párkányi lakótelephez, ezért néhány családot evakuálni kellett. A tervek szerint még a nap folyamán visszatérhetnek otthonaikba a környékbeliek - írja az MTI.

Pénteken Berlinben az egész főpályaudvar környékét lezárták és kiürítették egy építkezésen talált, mintegy 500 kilogrammos, ugyancsak a második világháborúból megmaradt bomba miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?