KÜLFÖLD

Kitört a botrány: családi nyaralásokra verte el az iskola pénzét az igazgató

A brit iskola igazgatója több törvénysértést is elkövetett.
  • Szerző: Ripost

Kitört a botrány egy brit iskolában, miután kiderült, hogy az igazgató több törvénytelenséget is elkövetett, többek között sikkasztott és veszélyeztette a diákok életét is.

Simon Feasey alkalmazott az iskolában egy embert, akinek erőszakos cselekedetek miatt volt priusza, és korábbi munkáltatóitól is lopott. Figyelmen kívül hagyva az általa vezetett iskola biztonsági szabályzatát, anélkül vette fel az erőszakos embert, hogy bárhogy utánanézett volna a múltjának, ezzel veszélybe sodorva az iskola diákjait.

Ezen kívül az igazgató rengeteget költött tanulmányi kirándulásokra, amiket Amszterdamba, Washingtonba és Új-Zélandra szervezett. Csakhogy a kirándulásokra a felesége és a két gyereke társaságában ment el.

Az amszterdami kirándulást valóban tervezték. 2014 őszén az iskola két tanára látogatott a holland fővárosba, hogy megnézze, biztonságos-e a tanulók számára. Õket követte az igazgató, aki felesége segítségével nyilván szintén a biztonságról akart meggyőződni. Később Nepálba utazott nejével egy konferenciára, ám ekkor párja repülőjegyét még visszatérítette az iskolának.

2016-ban majdnem kétmillió forintért utazott Új-Zélandra, hogy első kézből győződjön meg arról, milyen rendszer alapján tanulnak az ottani diákok. Ezt kombinálta egy négy hetes családi nyaralással. A repülőjegyekre, a szállásra és minden egyéb kiadására az iskola alapítványi számlájáról vette a pénzt.

Az enyves kezű igazgatót eltiltották a tanári hivatás gyakorlásától - írta a Blikk.

És ezeket olvastad már?