KÜLFÖLD

Kitoloncolhatják a Trump család magyar sofőrjét!

2013 és 2016 között szállította a családtagokat ahova csak kérték. Most azonban előzetesben ül, egy furcsa történet miatt.
címkék:
  • Szerző: SZM

Ha tudtuk volna, hogy a Trump elnök családi sofőrje magyar ember, talán még jobbak drukkoltunk volna neki a választásokon. Igaz, az erdélyi származású Tamás Zoltán még az elnökké választása előtt, 2013 és 2016 között állt a család alkalmazásában, most ráadásul igen nagy bajba került, amint azt a New York Times alapján a Maszol is megírta.

Ilyen típusú kocsival szállította a Trump családot

A sors furcsa iróniája, hogy a férfi aki Zöldkártya-tulajdonos, lakást vásárolt, adót fizetett és sosem szegett törvényt, éppen Donald Trump megszigorított bevándorlás-politikájának esett áldozatul és most már nyolc hónapja börtönben van.

2016-ban, miután öt éve legálisan tartózkodtak az Egyesült Államokban, a család állampolgárságért folyamodott, de ezt csak Tamás Zoltán felesége és gyermekei kapták meg. Õt magát viszont levélben idézte be a bevándorlási hivatal arra hivatkozva, hogy illegálisan kapott amerikai tartózkodási engedélyt.

Mikor bement a hivatalba tisztázni az ügyet, azonnal letartóztatták. Mint kiderült,

Romániában távollétében biztosítási csalás miatt elítélték. Felesége szerint az történt, hogy egy otthoni ismerős Tamás Zoltán nevét használva többször megpróbált átverni egy autóbiztosító társaságot.

Bár Románia sohasem kérte Tamás Zoltán kiadatását, egy amerikai bíróság a tartózkodási engedélyének visszavonásáról döntött, így most kitoloncolásáig fogva tartják. A család ügyvédje fellebbezett a döntés ellen, így egyelőre még mindannyian reménykednek a happy
endben.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?