KÜLFÖLD

Kitiltották a terepmintás ruhákat a migránsok miatt egy német iskolából

Az iskola vezetősége úgy gondolja, hogy a katonai ruhákra emlékeztető öltözet felzaklathatja a bevándorló diákokat. A szülők többsége teljesen kiakadt.
  • Szerző: wm

A szülők többsége megrökönyödött, amikor meghallották, hogy a gyermekeiken keresztül azt üzenték az iskolából, hogy kitiltják az intézmény területéről a terepmintás pulóvereket, nadrágokat és egyéb öltözékeket. Amint arról több német híroldal is beszámolt, a Németországban található Lage egyik középiskolájában a vezetőség azért döntött így, mert egyre több bevándorló gyermek jár hozzájuk, akik hazájukban a háborús állapotok miatt mélyen traumatizálódhattak, és a terepmintás ruhák a keserű emlékeiket ismét felszínre hozhatják.

A szülők többsége több szempontból sem ért egyet az igazgató döntésével. Sokak szerint ugyanis mostanában a terepmintás ruhák annyira divatosak, hogy az ember elkerülni sem tudja, hogy videókban, áruházakban vagy egyéb helyeken ne találja szembe magát azokkal. Ezen kívül többen azt is szóvá tették, hogy maguk a migránsgyerekek azok, akik ilyen ruhákban rohangálnak. Az új tilalom még hivatalosan nem lépett hatályba, mert eddig túl sok szülő fejezte ki aggodalmát.

A szülői munkaközösség most azt szeretné elérni, ha a szavazást rendeznének az ügyben, és csak akkor vezetnék be ezt az általuk agyamentnek nevezett határozatot, ha a szülők többsége egyetért vele.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?