KÜLFÖLD

Kitiltanák Dániából az iszlámot!

A "Keményvonal" szervezet, amely párttá alakul, júniusban bejuthat a parlamentbe, mert sokan melléjük álltak. Márciusban Koránt is égettek, de hogy ennek mi volt az oka, azt a cikkben áruljuk el.
  • Szerző: SZM

A német AfD és a spanyol VOX után a jövő hónapban a politika színpadára léphet a dán “Keményvonal” (Stram Kurs), amelyet
ugyancsak szélsőjobb szervezetnek tekintenek hazájában.
Főként, hogy a Korán égetésével hívta fel magára a figyelmet az idén márciusban.

Ez azonban nem egy öncélú akció volt, hanem válasz arra, amikor a koppenhágai parlament előtt iszlámhívők több százas csoportja gyűlt össze egy közös imára, tiltakozva az dániai iszlámellenesség ellen.

Fotómontázs: Voiceofeurope /jobboldalt a Korán égetés/

Közöttük ott voltak a Hizb ut-Tahrir tagjai és szimpatizánsai is. Ezt a szervezetet “terroristának” tekintik Oroszországban, Németországban, sőt Törökországban és Egyiptomban is, főként azért, mert kapcsolatai vannak az Iszlám Államhoz.

A Keményvonal most 2,6 százalékon áll (más felmérések szerint már 3,9 százalékon!) tehát jó esélye van bekerülni a dán parlamentbe június 5-én, ahol 2 százalék a bejutási minimum.

Az alapító Rasmus Paludan is ebben reménykedik, sőt, szerinte sokkal több szimpatizánsuk van, aki nem meri nyilvánosan bevallani, hogy majd rájuk szavaz. Azokra számít, akik szeretnék betiltani Dániában az iszlám vallást és akik egyetértenek velük abban, hogy ki kell toloncolni
még a menekültstátusszal rendelkezőket is.  

Nem csoda, hogy a dán társadalom a kezdeti nyitottság után ennyire elutasító lett. Egy 2016 és 2017 közötti időszakra vonatkozó felmérés szerint 12-ből 10 nemi erőszakot bevándorlók, illetve azok leszármazottai követtek el Dániában.

Forrás: Voiceofeurope

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?