KÜLFÖLD

Megfulladt a 10 éves kisfiú a medencében, haláltusáját nem vette észre az őr

Hosszú perceken keresztül küzdött a kisfiú a saját életéért, de senki nem segített rajta.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap este a hódsági városi uszoda medencéjéhez lopózott be társával a mindössze 10 éves B. P. . A terület zárva volt, a két kisfiú a kerítésen átugorva lépett be, amit a süketnéma biztonsági őr nem vett észre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tragédia akkor következett be, amikor a gyerekek megszemlélték az ugródeszkákat. Valószínűleg a 8 éves kisfiú azt hitette, idősebb barátja már tud úszni, így belelökte a mély vízbe. A 10 éves azonban nem tudott, így kapálózva kezdett a saját életéért küzdeni. A másik kisfiú rémületében elmenekült a helyszínről – írja a Bors.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„A biztonsági őr a kiérkező rendőröknek azt állította, hogy a medencénél nincs senki, és hogy nem vett észre semmi különöset, de a rendőrség tagjai amellett inszisztáltak, hogy át kell kutatni a létesítményt. A kisfiút holttan találták meg a medencében, a biztonsági kamerák felvételein látható, hogy a barátja belöki a medencébe” – nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő hódsági rendőr.

„A biztonsági kamera felvételein jól látható, hogy a kisfiú kétszer is feljött a felszínre. Néhány percig küzdött az életéért, és megmenekülhetett volna, ha valaki észreveszi vízbeesését. A biztonsági őr süketnéma, de nem vak, és láthatta, hogy a gyerekek közelben vannak” – folytatta a rendőr, majd hozzátette, hogy a biztonsági őr feladata akkora nagy felelősséggel jár, hogy egy ilyen munkára nem alkalmazhatnak ilyen jellegű fogyatékossággal rendelkező személyt.

Érthető módon a rendőrség számára borzasztó nehéz pillanat volt értesíteni a tragédiáról a két kisfiú családját. Egyelőre még folynak a vizsgálatok, nagy kérdés az is, hogy vajon van-e a szülőknek felelőssége a történtekben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?