KÜLFÖLD

Kinyitották az időkapszulát, ekkor jött csak az igazi döbbenet

A kisváros egy 50 éves időkapszulát nyitott ki. Nagy reményeket fűztek hozzá.
  • Szerző: Ripost

Kincsként őriztek a New Hampshire-i Derry lakosai egy dobozt, amely a városka könyvtárának polcán porosodott. A dobozról csak annyit tudtak, hogy 1969-ben beletettek valamit.

A könyvtár igazgatója úgy döntött, hogy az ötvenedik évforduló alkalmából kinyitják az időkapszulát. A nyilvános bemutatás a nagy városi ünnepségen lett volna, de helyi történészek a város vezetői társaságában néhány nappal korábban összegyűltek, hogy megtekintsék a doboz tartalmát.

Kisebb erőlködés után sikerült is feltárni a széfet, és jött a keserű meglepetés: az időkapszula semmit sem rejtett. Üres volt.

Szegény Derry-beliek csalódottak voltak, leginkább, mert volt rá esély, hogy nagy kincset rejt a ládikó – a város szülöttje volt ugyanis Alan Shepard, az első amerikai, aki járt a világűrben, és aki ötödikként lépett a Holdra; így a helyiek joggal reménykedhettek abban, hogy akár az űrkutatással kapcsolatos izgalmas dokumentumra bukkanhatnak.

A CNN cikke szerint hivatalos papír nem létezett a széf tartalmáról, de az a szóbeszéd járta, hogy biztosan megtalálható benne egy filmtekercs egy helyi autós körutazás képeivel.

Az illetékesek szerint elképzelhető, hogy valaki már korábban ki tudta nyitni a ládát, és kiemelte a tartalmát. De persze az sem kizárt, hogy az első pillanattól kezdve csak a semmi volt benne.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?