KÜLFÖLD

Előkerült Kim Dzsongun, mindenkit sokkolt a visszatérése

A koronavírus-járvány alatt előfordult, hogy hónapokra eltűnt Kim Dzsongun. Most ismét egy hónap után jelent meg a nyilvánosság előtt.
  • Szerző: Ripost

Kim Dzsongun az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt elvonult a nyilvánosság elől. Most közel egy hónap után tért vissza. A Koreai Központi Hírügynökség szerint az államfő komoly gazdasági intézkedésekről tárgyalt, ugyanis az országban elég sürgető problémának számít az emberek megélhetése, a pandémia pedig csak súlyosbította a helyzetet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bár Észak-Korea gyorsan lezárta a határait, az elavult és alulfinanszírozott egészségügyi rendszere csődöt mondott a koronavírus alatt.

Kim Dzsongun
Fotó: Mikhail Svetlov / Getty Images

Az NK Hírügynökség szerint Kim Dzsongun a távollétében a fent említett problémára kereshetett megoldást, ám olyan hírek is napvilágot láttak, hogy az államfő a tengerparti kúriájában húzhatta meg magát az egészségügyi problémái miatt. Ezzel kapcsolatban továbbra is csak találgatni tudnak az emberek, ugyanis Kim Dzsongun állapota hétpecsétes titoknak számít, ahogy az is, hogy ki veszi át a vezetői szerepet, ha vele történik valami.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?