KÜLFÖLD

Kim Dzsongunt nyaralás közben kapták le a kémműholdak, nehéz elhinni a látottakat – Fotó

Borzalmas a helyzet Észak-Korea területén, ám vezetőjük ismét magánpalotájába indult elvonulni.
  • Szerző: Ripost

Észak-Koreában az éhínség és a COVID-19 járvány ellen küzdenek. Az emberek a hétköznapokban szó szerint az életbemaradásért küzdenek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezzel szemben legfőbb vezetőjük éppen saját, körülbelül 80 méter hosszú luxusjachtján tart magánlakóparkja felé.

Kim Dzsongun
Fotó: Mikhail Svetlov / Getty Images

A Planet Labs műholdas képalkotó cég július 12-én készített képeket a jachtról, valamint egy másik kb. 61 méter hosszú jachtról, ami már a Kim Wonsan palota melletti magánkikötőben horgonyzott.

A nagyobbik jachtot úszó vidámparknak építették, dupla vízicsúszdával, olimpiai méretű medencével és többszintes társalgóval – derült ki az Insider cikkéből. A képeket egyébként az NK News dél-koreai hírportál tette közzé.

Az egyelőre még nem világos, hogy ki vagy kik használhatták a luxushajókat, amiket korábban barátoknak és családtagoknak is kölcsön adtak. Azonban a jachtok mozgása pontosan egybeesik azzal az időszakkal, amikor Kim Dzsongun nem volt hajlandó megjelenni a nyilvánosság előtt.

Sőt az Észak-Koreai vezető kiruccanását erősíti meg az a tény is, hogy tavaly áprilisban ugyanezzel a vidámparkként műkő luxushajóval látták elvonulni. Ugyanis így védte magát a koronavírus járvány ellen az erős dohányos vezető.

Az ország jelenleg válságos állapotba került a vírus miatt, de az élelmiszer árak is az egekbe szöktek. Utóbbit Kim Dzsongun a tavalyi súlyos tájfunoknak tulajdonított. A helyzet már annyira rossz, hogy az ENSZ egyik tisztviselője Észak-Koreával szembeni szankciók feloldását javasolta.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?