KÜLFÖLD

Kim Dzsongun megrendülve állt a nyilvánosság elé, még a hangja is elcsuklott

Hosszú idő után végre ismét kamerák előtt jelent meg Kim Dzsongun, elképesztő kijelentést tett.
  • Szerző: Ripost

Két hosszú hét kihagyás után Észak-Korea vezetője, Kim Dzsongun ismét a nyilvánosság elé állt. Az állami média kameráinak kereszttűzében látogatta meg kedden a Haza Felszabadítási Háború Mártírjainak Temetőjét. Ami során több érzelmes felvétel is készült a vezetőről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A látogatása nem volt véletlen, ugyanis idén június 27-én volt 68 éve, hogy 1953-ban Észak-Korea, Kína és az Egyesült Államok vezette ENSZ-parancsnokság aláírta a fegyverszüneti megállapodást, amely gyakorlatilag véget vetett a hároméves Koreai háborúnak.

Fotó: Getty Images

Kim Dzsongun a Rodong Sinmun című lapnak elárulta: „A felnövekvő nemzedékek, még mindig a háborús veteránoktól tanulják a hazaszeretet jelentését!” A koreai háború tanulságáról is írtak, miszerint a lakosságnak merítenie kellene a háború utáni nehézségek legyőzésének szellemiségéből.

A vezető hangja egyébként elcsuklott beszéde alatt, és maga is vitt friss virágot a hősök tiszteletére. Kedden kora reggel a temetőben Kimhez csatlakozott Pak Jong Chon, Kwon Yong Jin és Ri Yong Gil magas rangú katonai tisztviselők is.

„A győzelem napja idén még nagyobb jelentőségűvé fokozódik a nemzet előtt jelenleg álló kihívások miatt” – utaltak a vezércikkben, Észak-Korea mostani helyzetére, hiszen rengetegen éheznek a megemelkedett élelmiszer árak és a koronavírus hatásai miatt.

Fotó: Getty Images

Egyébként az évforduló alkalmából a veteránok országszerte ezen a jeles héten több foglalkozást is tartottak a fiataloknak, hogy megosszák velük háborús élményeiket – írja az Nk News.

Kim Dzsongun teljes beszédét a megemlékezésről várhatóan szerdán fogja közzétenni az állami média.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?