KÜLFÖLD

Kim Dzsongun beveti a titkos fegyverét

Nem akárkit küld el Dél-Koreába a téli olimpiai játékokra Kim Dzsongun: bájos jobb kezét, a húgát. A nőről korábban nem sokat lehetett tudni.
  • Szerző: KF

Kim Jodzsong lehet a családjukból az első, aki ellátogat Dél-Koreába a delegáció tagjaként. A fiatal nő az utóbbi időkben egyre fontosabb feladatokat kapott a bátyjától, a pletykák szerint ő az egyik legfőbb bizalmasa. A nő tavaly került igazán az érdeklődés középpontjába, mikor Kim Dzsongun megtette a Koreai Munkáspárt központi bizottságának alelnökévé – korábban csak szimbolikus szerepet tulajdonítottak neki, de a jelek szerint aktívan részt vesz a politikai életben.

 

Korábban felmerültek olyan félelmek a dél-koreai olimpiával kapcsolatban, hogy Kim Dzsongun esetleg provokációra készül a sporteseményen, de a húga jelenléte egyben garanciát jelent arra, hogy a vezető nem fog agresszívan fellépni. Az azonban valószínű, hogy az észak-koreai delegáció megpróbálja majd enyhíteni az országgal szembeni gazdasági szankciókat – erre viszont a nemzetközi közösség addig nem hajlandó, míg Kimék nem állnak le a rakétakísérletekkel.

Végeredményben tehát Kim Jodzsong olimpiai részvétele nem több egy gesztusnál.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?