KÜLFÖLD

Kigyulladt egy utasszállító több mint 300 emberrel a fedélzetén!

Nem sokon múlott, hogy újabb légi katasztrófa történjen. Tokióban egy utasszállító motorja gyulladt ki, szerencsére még a kifutón.
címkék:
  • Szerző: WM

Kigyulladt egy koreai utasszállító repülőgép egyik motorja Tokióban közvetlenül a felszállás előtt, helyi idő szerint pénteken délben. A háromszázkét utast és a 17 fős személyzetet kimenekítették - közölte a helyi rendőrség.

A hatóságok átmenetileg lezárták a Japán legforgalmasabb repülőterének számító Hanedát, ahol naponta mintegy 550 járatot indítanak és fogadnak.

A Boeing 777-es típusú gép Tokióból Szöulba indult volna, amikor füstölni kezdett a bal oldali motorja. Az NHK japán köztelevízió értesülése szerint az utasok közül harmincan, kimenekítésük után, rosszullétre panaszkodtak - tudósít az MTI. 

Egy kormányzati tisztségviselő pedig azt mondta, hogy meg nem erősített jelentések szerint megsérülhetett két férfi és öt nő.

A tűzoltóknak egy óra kellett ahhoz, hogy eloltsák a lángokat. A hatóságok a tűz okát vizsgálják, terrorizmusra utaló jeleket eddig nem találtak.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?