KÜLFÖLD

Kiengedték a kórházból Boris Johnsont

A brit miniszterelnök hazatérhet, de a munkát még nem kezdi újra.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, nemrég még Boris Johnson háláját fejezte ki a St. Thomas kórház dolgozóinak, ahol koronavírussal kezelték és ahol néhány napot az intenzív osztályon kellett töltenie.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Boris Johnson brit kormányfő (AFP PHOTO / PRU)

A londoni kormányfői hivatal szóvivőjének rövid nyilatkozata szerint Johnson a londoni St. Thomas kórházból Chequersbe, a brit miniszterelnökök vidéki pihenőhelyére távozott. Az 55 éves Johnsont éppen egy hete, múlt vasárnap vitték be a St. Thomas kórházba, miután megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, és bár tíz napot töltött elkülönítésben Downing Street-i rezidenciáján, betegségének egyes tünetei nem múltak.

Hétfőn Johnsont átvitték a kórház intenzív osztályára, miután állapota romlott. Az intenzív kezelés kezdete után elhangzott hivatalos tájékoztatások rendre hangsúlyozták, hogy Johnson a rutinszerűen adott oxigénen kívül nem szorult semmiféle légzéssegítő eljárásra, így lélegeztetőgépre sem, és nem diagnosztizáltak nála tüdőgyulladást. A brit miniszterelnök három éjszakát töltött a St. Thomas intenzív osztályán, utána visszavitték egy normál kórterembe, miután állapota gyors javulásnak indult.

A miniszterelnöki hivatal szóvivőjének vasárnap délutáni tájékoztatása szerint orvosi stábjának tanácsára Johnson nem áll azonnal ismét munkába, egyelőre lábadozik. A Downing Street illetékese nem utalt arra, hogy a konzervatív párti kormányfő mikor kezdhet dolgozni – írja az MTI.

A kormányfő 79 éves édesapja, Stanley Johnson a BBC rádiónak nyilatkozva a minap kijelentette: az, hogy fia már nem szorul intenzív kezelésre, nem azt jelenti, hogy teljesen túljutott a betegségen. Hozzátette: fiának most pihennie kell, és ehhez időre van szüksége.

„Nem hiszem, hogy csak úgy túlléphet ezen, egyenesen visszamehet a Downing Streetre és ismét magához ragadhatja a gyeplőt lábadozási idő nélkül” – fogalmazott a brit miniszterelnök édesapja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?