KÜLFÖLD

Kiderült: itt zaklatják legtöbbször a nőket

A szexuális zaklatás nemcsak a fiatal színésznőket érinti - nők ezrei találkoznak valamilyen formájával nap mint nap, és a legnagyobb veszélyben éppen a munkahelyükön vannak.
  • Szerző: KF

A Quinnipiac Egyetem közvélemény-kutatásából az derült ki, hogy az Egyesült Államokban a nők 60 százaléka már legalább egyszer áldozatául esett a szexuális zaklatás valamilyen formájának. A férfiak esetében ez az arány 20 százalék.

 

A zaklatott nőknek (69%) és férfiaknak (60%) is közel kétharmada is azt válaszolta, hogy az atrocitás a munkahelyén érte, általában valamelyik felettesétől szenvedte el. A nők emellett még a szórakozóhelyeket, társasági eseményeket találták veszélyesnek, de sokakat molesztáltak már az utcán vagy az otthonában is.

 

A megkérdezettek szerint a szexuális zaklatás nagyon mélyen gyökerező probléma az amerikai társadalomban, de eddig szinte esély sem volt arra, hogy a helyzet javuljon.

A Harvey Weinsteinnel kirobbanó, és azóta mindenhova begyűrűző botrány azonban változást hozhat: 62 százalékuk válaszolta azt, hogy szerintük mostantól a zaklatókat jobban felelősségre lehet majd vonni, és az emberek észreveszik és elismerik, hogy a szexuális célzások, nem kívánt érintések is problémát jelentenek.

És ezeket olvastad már?