KÜLFÖLD

Kiderült: Brüsszel mindenáron migránsokat telepítene Magyarországra

Továbbra is állandó, felső korlát nélküli kötelező kvótát akar bevezetni az Európai Parlament (EP) a migránsok szétosztására, és ezt a közelgő csúcson mindenképpen el akarják fogadtatni. A nem engedelmeskedő országokat megbüntetnék: elvonnák az uniós forrásaikat - írja az Origó egy birtokába került dokumentumra hivatkozva.
  • Szerző: F.G.

A brüsszeli bevándorláspárti képviselők bevezetnék a könnyített családegyesítést, csoportosan is át lehetne helyezni migránsokat – derül ki abból az Origo birtokába került feljegyzésből, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített a dublini reformmal kapcsolatban.  

A dokumentumból kiderül, hogy az úgynevezett Dublin IV-es rendszer mindenkor érvényben lesz, nem csak a krízisidőszakokban, és az

Európai Bizottság javaslatának megfelelően nem lesz felső határa a migránsok kötelező betelepítésének.

Az EP jelenleg azt várja, hogy az Európai Tanács, vagyis a tagállamok állam- és kormányfői is hagyják jóvá a javaslatot. Ráadásul a brüsszeli képviselők szerint a miniszterelnököknek nem kell egyhangúlag dönteniük, többségi szavazattal is elfogadhatják a kvótát.


Vagyis ki akarják venni Orbán Viktor és a V4-es miniszterelnökök kezéből a vétózás lehetőségét.

Tajani dokumentuma szerint Brüsszel nem csak az egyedülálló illegális bevándorlók helyzetét könnyítené meg, hanem bevezetné a családegyesítésre és más tényleges kapcsolat esetére vonatkozó könnyített eljárást is.

Mivel Magyarország nem fogadott be illegális bevándorlókat, most arra számíthatnánk, hogy a javasolt „méltányos tehermegosztás” jegyében tömegével telepítenék hozzánk őket.

Azon tagországok esetében pedig, melyek nem hajlandóak elfogadni a bevándorlók betelepítését, korlátoznák az elérhető uniós források kifizetését.

A legújabb brüsszeli javaslat Magyarország és Európa számára is a teljes önfeladást jelentené. Óriási erők vannak a bevándorlás mellett, de a magyar kormány álláspontja szerint meg kell védenünk keresztény kultúránkat, nemzeti identitásunkat, ragaszkodnunk kell a hagyományainkhoz, értékeinkhez.

Mindezt figyelembe véve Orbán Viktorra újabb, rendkívül nagy harc vár Brüsszelben.

 

És ezeket olvastad már?