KÜLFÖLD

Kiborultak az ítélet hallatán a csoportos nemi erőszak elkövetőinek rokonai

Feltehetően a bíróság kegyelmében bízott az a négy migráns, akik tavaly novemberben csoportosan megerőszakoltak egy 22 éves lányt Düsseldorfban. A súlyos ítélet hallatán azonban az elkövetők családtagjai teljesen kifordultak önmagukból.
  • Szerző: WM

Az eset még tavaly november egyik estéjén történt, amikor az Angolából, Marokkóból és Brazíliából származó négy migráns egy vonatmegállóban leszólítottak egy 22 éves düsseldorfi lányt. A bevándorlók a rövid ismertséget kihasználva a közeli parkba csalták az áldozatukat, ahol mind a négyen, egymás után, többször is megerőszakolták. Az ügyben a legfontosabb bizonyíték az volt, hogy az egyik elkövető a szörnyű tettüket még le is videózta a mobiltelefonjával.

Képünk illusztráció
Fotó: 123RF / 123RF

A felvételen jól hallatszik, amint a fiatal nő egy idő után már szinte az életéért könyörög. Amikor ez már a 19 éves videózó migránsnak is sok volt, akkor szólt a közelben sétáló járókelőknek, hogy segítsenek a bajba került lányon, a saját bűnösségét azonban elhallgatta.

Mivel a közelben tartózkodott egy rendőri egység is, így hamar a helyszínre értek, és az egyik elkövetőt még az erőszak közben érték tetten. A tárgyalás során a vádlottak taktikája az volt, hogy egymásra hárították a felelősséget, míg a saját szerepüket a történetben megpróbálták elbagatellizálni. Az egyik migráns azzal próbálta magát jobb színben feltüntetni, hogy egyszer dicséretben részesítette a rendőrség, mert feltartóztatott egy zsebtolvajt. A védőügyvédek a brutális bűncselekmények ellenére el akarták érni, hogy felfüggesztett, sőt szabadon bocsátás legyen az ítélet. Az ügyben eljáró bírót azonban ez nem zavarta különösebben.

A 19 és 36 év közötti migránsok mindegyikének a rácsok mögé kell vonulnia. A legenyhébb ítélet három és fél év, míg a legsúlyosabb nyolc évnyi börtön volt. Az ítélet hallatán az egyik elkövető édesanyja zokogó görcsöt kapott, míg egy fiatal nő üvöltözni kezdett, majd egy szemetes kosarat rúgott fel a szobában. A teremőr kivezettette a hozzátartozókat.

És ezeket olvastad már?