KÜLFÖLD

Ki fizeti a révészt? Soros György nem véletlenül járt Olaszországban!

A teljes olasz sajtó éppen azt találgatja, hogy miről beszélgethetett az olasz miniszterelnökkel. Lehet, hogy sohasem derül ki...
címkék:
  • Szerző: SZM

Az igazság felét már régóta tudjuk. Ez pedig az, hogy az afrikai migránsoknak a líbiai partoktól való Olaszországba „taxiztatását” nem kormányzati szervezetek /NGO-k/ végzik és támogatják, miközben ez humanitárius segítségként jelenik meg a liberális sajtóban. Ez a tudatos migráns-bevándoroltatás romantikus fedősztorija.

Egy hónappal ezelőtt azonban kiszivárgott az egyik Frontex-jelentés, amelyben az állt, hogy Soros Györgyhöz köthető szervezetek finanszírozzák jó néhány NGO több hajóját. A cataniai főügyész vizsgálatot indított. Előbb ki akarták rúgni, de a politika megvédte...

Az elmúlt héten pedig az olasz szenátus vizsgálóbizottsága előtt az egyik ilyen „humanitárius” szervezet, a MOAS le is tagadta, hogy bármilyen köze lenne a milliárdoshoz.

Ez akár igaz is lehet, hiszen a szervezetet egy olasz-amerikai milliomos házaspár alapította. Más kérdés, hogy vajon ki állhat mögöttük, hogy csak az elmúlt egy évben 33 ezer afrikait „segítettek” átkelni Olaszországba?

Az ügy attól pikáns, hogy a MOAS és néhány más szervezet hajói is Belize és egyéb adóparadicsomok felségjelzése alatt közlekednek. Nem állítható, de feltételezhető, hogy e „furcsa” megoldás mögött pénzmosás állhat.

Az igazság kedvéért: nem mindegyik szervezetről és nem minden hajóról van szó.

Miközben ezek történtek, Soros György hirtelen megjelent a Rómában, ahol  Paolo Gentiloni olasz miniszterelnökkel találkozott. Vajon miért? – teszi fel a kérdést az Affaritaliani.it publicistája és szinte az összes olasz lap az elmúlt napokban.

Majd a fent leírt összefüggések leírása után felsorolja a hajók és az NGO-k neveit amelyek a Frontex-jelentésben szerepelnek. Azért is furcsa, hogy Sorost államfőnek kijáró fogadtatásban részesítette az olasz miniszterelnök, mert

még nem is olyan nagyon régen a spekuláns az olasz lírát is támadta, és 50 milliárd dollár kárt okozott az országnak – írja a publicista.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?