KÜLFÖLD

Kettős tragédia: Ismét lecsapott a Kennedy-átok

Már hetvenhat éve tartanak a sorscsapások, újabb két tagját gyászolja a Kennedy család.
  • Szerző: The_M

Már a hétvégén halottnak nyilvánították a hatóságok Maeve Kennedy Townsend McKeant és a fiát, miután két napon át hiába keresték őket. De kedden nagyjából 7 méter mélyen a Chesapeake-öbölben megtalálták a 40 éves jogász holttestét, és a kutatók szerint a 8 éves gyerek holtteste is valahol ott lehet. Így a Kennedy család minden reménye szertefoszlott, hogy talán mégis életben van az anya-fiú páros.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

 

Robert F. Kennedy unokája és a nő legnagyobb gyereke, Gideon a család hétvégi házának udvarán fociztak, amikor a labda a vízbe esett, ezért egy kenuba ülve elindultak, hogy kihalásszák azt. Azonban a szél elsodorta őket a birtoktól, ahová azért mentek, hogy a koronavírus-járvány idején biztonságban legyenek.

Maeve és Gideon a 16. és a 17. áldozatai a famíliából a Kennedy-átoknak, amit a közhiedelem szerint JFK apja, idősebb Joseph P. Kennedy szabadított a családra. A maximalista üzletember nem tudta elviselni, hogy legnagyobb lánya, Rosemary komoly viselkedési és pszichés zavarokkal küzd, ezért lobotómiát hajtatott végre az akkor 23 éves nőn 1941-ben. Ezután Rose jóformán csak vegetált 86 éves korában bekövetkezett haláláig. Josephet állítólag a családból és az ismerősök közül is többen megátkozták, és ennek a következménye, hogy a többi gyerekét és azok leszármazottjait sorra érik a szerencsétlenségek.

Joseph P. Kennedy és felesége, Rose a 9 gyerekükkel 1935-ben
Fotó: www.profimedia.hu

Az idősebb Kennedy első fiának gépét a második világháborúban lőtték le, John elnökként, Robert pedig szenátorként lett merénylet áldozata, a második lánya, Kathleen repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét. De balesetek, öngyilkosság, gyógyíthatatlan betegségek és drogtúladagolás is tizedelték az elmúlt évtizedekben Amerika leghíresebb famíliáját. Illetve több esetben nem a Kennedyk haltak meg az átok miatt, hanem olyanok, akik velük voltak a balesetükkor.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?