KÜLFÖLD

Kettéválasztották a sziámi ikrek agyát

A csapat először aprólékosan elválasztotta a csecsemők közös véredényeit és a kemény védőmembránt, amely mindkét agyat körülveszi.
  • Szerző: emta

Több mint 30 orvosszakértő közreműködésével,11 órán keresztül műtötték a 10 hónapos Erin és Abby Delaney-t a philadelphiai gyerekkórházban.

"A szétválasztási műtét során csapatunk először aprólékosan elválasztotta a csecsemők közös véredényeit, a kemény védőmembránt, amely mindkét agyat körülveszi, majd továbbhaladt a sagittalis sinus elkülönítésében, ami a legnehezebb része a működésnek" - mondta Gregory Heuer idegsebész

A két kislány 2016. július 24-én született alig kétkilós súllyal. A szüleik, Heather és Riley Delaney először azt tudták meg, hogy két lányuk született, és csak utána árulták el nekik, hogy nagy a gond: az ikrek összenőttek. Akkor még nem tudták megmondani az orvosok, hogy a fejüknél összenőtt ikreket szét tudják-e választani.

A műtét azonban sikeres volt. Az ikrek jelenleg szoros megfigyelés alatt állnak, az orvosok azt mondják, állapotuk szépen javul.

A szülők már készülnek arra, hogy amikor hazaviszik az ikreket Észak-Karolinába, nagy születésnapi ünnepséget rendeznek nekik, írja a mirror.co.uk.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?