KÜLFÖLD

Kétségbeesve hívta a segélyhívót a fuldokló nő, a diszpécser inkább kioktatta

Szerencsétlen nővel 20 percig ordítozott a diszpécser. A nőn végül nem tudtak segíteni.
  • Szerző: Ripost

Komoly áradások sújtották Arkansast a napokban, egész városok kerültek víz alá. A Fort Smithben lakó Debra Stevens éppen újságot kézbesített, mikor autójával egy árokba csúszott és beszorult. A víz már kezdte elérni az autóját, ezért a nő kétségbeesve tárcsázta a 911-et.

A diszpécser ahelyett azonban, hogy azonnal segítséget hívott volna, 20 percig kioktató stílusban beszélt a pánikoló nővel. Stevens többször is megismételte, hogy nagyon fél, meg fog halni, mert a vízszint gyorsan emelkedik. Erre a diszpécser csak kiabálni kezdett vele, hogy „fogja már be”, és hogy a pánik miatt csak oxigént veszít. Azért is leszidta a nőt, hogy ha látta az áradás, miért kellett arrafelé autóznia, szerinte Stevens tehet arról, hogy bajba került.

A tűzoltók és a mentők elkezdték keresni a nőt, de 18 perccel a hívás indítása után sem találták, pedig végig a diszpécserrel beszélt. A nőt végül 58 perc múlva találták meg, de már nem élt – írta a CNN.

Az esetet kivizsgálják. A helyi rendőrfőnök elismerte, hogy felháborító, ahogy a diszpécser a balesetet szenvedett nővel beszélt, de hozzátette, szakmai szempontból a fontosabb probléma az, hogy miért nem értékelte megfelelően a hívást. Elmondta azt is, hogy nem fogják kirúgni a diszpécsert, mert nem tett semmi törvényelleneset, valószínűleg még csak szabályt sem szegett.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?