KÜLFÖLD

Kétségbeesett rendőrfeleségek tüntettek Párizsban

Kétszáznál is több nő vonult fel Párizs utcáin, hogy felhívják a figyelmet arra, milyen veszélyeknek teszik ki magukat a rendőrök, amikor terroristáktól védik az embereket.
  • Szerző: KF

Az esemény tragikus apropóját az a párizsi terrortámadás adta, amely egy rendőr, a 37 éves Xavier Jugelé életét követelte: őt a börtönviselt, Iszlám Állam szimpatizáns Karim Cheurfi lőtte agyon.

 

A „Dühös Rendőrfeleségek” csoport a francia himnuszt énekelte a tüntetés alatt, és sorra megpuszilták a posztoló rendőröket. A felvonulás végén fekete lufikat engedtek fel a szolgálatuk során meggyilkolt rendőrök emlékére, míg hátrahagyott családjukért rózsaszín léggömböket reptettek.

A felvonulást Jugelé felesége, Didi szervezte, aki társaival együtt azt mondta, hogy a rendőröknek szükségük van a támogatásra, és hogy borzalmas a tévében látniuk azokat a zavargásokat, mikor a feldühödött tömeg éppen azokra támad, akik valójában  védik őket. Szerintük az emberek ilyenkor elfelejtik, hogy a rendőrnek is van felesége, gyereke, akik aggódva nézik őket a tévéképernyőkön.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?