KÜLFÖLD

Két nőt késelt halálra egy szomáliai migráns Bécsben, letartóztatták

Vélhetően féltékenység és pár szerelmes SMS áll a brutális kettős gyilkosság hátterében.
címkék:

Az osztrák rendőrség őrizetbe vett egy szomáliai menedékkérőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra késelte a korábbi és jelenlegi élettársát. Mindkét áldozat – egy 35 és egy 37 éves nő – szintén szomáliai bevándorló volt - írja a Kronen Zeitung osztrák napilap internetes kiadása.

A 28 éves elkövetőt a hét elején tartóztatták le Bécs Favoriten nevű kerületében. A férfi egy bérlakásban, családi vita közben végzett a gyermeke édesanyjával és korábbi élettársával, aki a katolikus Caritas jótékonysági szervezetnél dolgozott tolmácsként.

Úgy tudni, hogy a meg nem nevezett szomáliai migráns szerelmes SMS-ek miatt, féltékenységből követte el a kettős gyilkosságot, majd telefonon keresztül felvette a kapcsolatot a volt élettársa párjával, akivel megbeszélt egy találkozót. A férfi őt is meg akarta ölni, de ez végül nem sikerült neki. A mit sem sejtő áldozat sértetlenül elmenekült a találkozó helyszínéről, és értesítette a hatóságokat.

A bécsi rendőrség szóvivője azt állította, hogy a szomáliai férfi erősen ittas volt a letartóztatása pillanatában, első kihallgatása során pedig beismerő vallomást tett.

Sajtóértesülések szerint az elkövető 2014-ben érkezett Ausztriába, majd 2016-ban menedékstátuszt kapott, de az elmúlt években többször is meggyűlt a baja a hatóságokkal. 2020-ban például nemi erőszak, szexuális zaklatás, testi sértés és rongálás miatt is feljelentést tettek ellene, de az ügyeket végül ejtette az ügyészség, mondván, hogy a rendőrség által összegyűjtött bizonyítékok „túl gyengék”.

A felmerülő vádak miatt egyébként a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BFA) korábban kezdeményezte a férfi menekültstátuszának visszavonását, de az eljárást végül megszüntették, miután a nyomozók ejtették az ügyeket.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?