KÜLFÖLD

Két migráns betört egy belgrádi templomba, meglopták az imádkozó papokat!

Az illegális bevándorlók akcióját nehéz higgadtan kommentálni, talán a gyomorforgató a legjobb szó arra, amit tettek...

Két ismeretlen származású migráns vasárnap betört a Belgrád belvárosában található Alexander Nevsky-templomba, ahol imádkozó papoktól telefonokat és több 10 ezer forintnak megfelelő dinárt tulajdonítottak el.

Az egyik tolvajt tetten érték, és sikerült sakkban tartani a rendőrség kiérkezéséig. A másik migráns azonban elmenekült a helyszínről, őt még mindig nagy erőkkel keresi a rendőrség – írja a Nova.rs szerb hírportál.

„Ketten törtek be a temploma, ahol épp egy vallásos liturgiát tartottunk. A tolvajok szétváltak, és a templom két pontján kutattak különböző értéktárgyak után. Az egyiküket sikerült elkapnunk és elvettük tőle a rabolt holmikat. A társa viszont elmenekült a helyszínről, ő két pénztárcát vitt magával. Az egyikben 3500 dinár, a másikban pedig egy idős néni teljes havi nyugdíja, körülbelül 18 ezer dinár (60 ezer forint) volt – fogalmazott a sajtónak Vajo Jovic, a szerb ortodox egyház egyik elöljárója.

Vajo Jovic hozzátette, hogy a vallása elleni támadásnak érzi a rablást, mert a tolvajok éppen egy szertartás kellős közepén törtek be az általa vezetett temploma, és lopták meg őt, valamint a társait.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?