KÜLFÖLD

Két és fél évvel megúszta a skalpolós gyilkos

Egy németországi menekültszállón leszúrtak, majd megskalpoltak egy eritreai migránst tavaly novemberben. Az elkövetőt előbb gyilkossággal gyanúsították, később azonban már súlyos testi sértés állt a vádiratban. Az szudáni elkövető ügyében sokak szerint túl enyhe ítélet született.
  • Szerző: wm

Két és fél évre ítélték a németországi Oldenburgban azt a szudáni származású bevándorlót, aki előbb mellkason szúrta a helyi menekültszállón élő társát, majd meg is skalpolta. A bíróság azzal indokolta az enyhe ítéletet, hogy a nyomozás szerint az eritreai áldozat támadt előbb, a szudáni migráns csupán önvédelemből cselekedett. Ez volt az oka annak is, hogy az eredetileg gyilkossággal gyanúsított szudáni férfit később csupán súlyos testi sértés miatt ítélték el.

A két férfi között már korábban is több alkalommal volt feszültség, állítólag az eritreai migráns lopta a szudáni férfi pénzét. Tavaly novemberben aztán annyira elfajult a kettejük közötti konfliktus, hogy az eritreai egy nehéz tárggyal fejbe vágta vitapartnerét, és további ütés is várható volt, a szudáni kést rántott, és mellkason szúrta ellenfelét.  Az áldozat ekkor eszméletét vesztette, a szudáni férfi pedig bosszúból megskalpolta ellenfelét, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette.

A bíróságon elhangzottak szerint a szudáni bevándorló egy éve menekültként él Németországban, rendszeresen látogatott nyelvtanfolyamokat, és az integrációval sem voltak problémái.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?