KÜLFÖLD

Két 14 éves kislányt többször is megerőszakolt három felnőtt

Majd sok tízmillió forintnyi jogsegélyt szedtek össze nekik az őket segítő ügyvédek. Tízszer annyit, mint amennyi kárpótlást az áldozatok kaptak.
  • Szerző: SZM

Ázsiai bűnözők zaklatják a kislányokat az észak-angliai Bradfordban. Egy felmérés szerint 347 fiatal érintett. A kizsákmányolt gyerekek átlag életkora 15 év, és egy hónap és leggyakrabban fehér brit lányokról van szó. A zaklatók,
akiknek 60 százaléka pakisztáni, a drogfüggővé tett gyermekeket azzal bízzák meg, hogy drogot áruljanak, csomagot szállítsanak, vagy lopjanak.

Tavaly év végén a brit hatóságok elkaptak kilenc pedofilt, közöttük három bandavezért, akik, a fenti bűnök mellett két, 14 éves kislányt többször is megerőszakoltak.

Két hónapi tárgyalás után az alábbi rendőrségi képen látható 55 éves Saeed Akhtart 20 évre, a 38 éves Basharat Khaliqot szintén 20 évre, a 43 éves Naveed Akhtart pedig 17 évre ítélték.

Ami a jóérzésű emberekben szintén kiverte a bizosítékot, az az, hogy kiderült: az elítéltek ügyvédei tízszer annyi “segélyt” szedtek össze ezeknek az elvetemült bűnözőknek, mint amennyi kárpótlást az érintett 14 éves lányok kaptak.

A Jogi segélynyújtási ügynökségtől (Legal Aid Agency) a főkolompos Saeed Akhtar 194 ezer, Basharat Khaliq 105 ezer, Naveed Akhtar pedig 125 ezer fonthoz jutott. Mivel egy angol font jelenleg 370 forint, nem nehéz kiszámolni, hogy ezek forintban sok tízmilliós összegek! (Még akkor is, ha a pénz egy része az ügyvédi költségekre kellett.)

Az áldozatok (más lányokkal együtt) 11 és 44 ezer font közötti kártérítésre számíthatnak, amely durván tízszer kevesebb! Ezt az áldozatok védelmével foglalkozó szervezet vezetője, Harry Fletcher is botrányosnak nevezte, és azt várja, hogy a kormány módosítsa az igazságszolgáltatás rendszerének erre vonatkozó részét.

Forrás: Mirror

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?