KÜLFÖLD

Kimutatta a tanulmány: ezek az emberek nagyobb eséllyel kapják el a koronavírust

Döbbenetes dolgot állít a tanulmány!
  • Szerző: Ripost

Azok az emberek, akik különösen érzékenyek a keserű ízre, valószínűleg kevésbé kaphatják el a Covidot – állítja egy új tanulmány. Ez pontosabban azt jelenti, hogy egyes embereknek több ízlelőbimbója van, emiatt pedig „kiérzik„ a keserű ízeket ott is, ahol mások talán egyáltalán nem.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Getty Images

A kutatók most azt állítják, hogy olyan élelmiszerek, italok, mint a grapefruit, a bor, a spenót, a kávé, a sör vagy a csokoládé, egyesek számára keserűbb lehet, mint másoknak. A szakemberek szerint ezeknek az embereknek a teste jobban küzd a légutakba kerülő vírusok ellen.

A szakemberek arra jutottak, hogy a „szuperízlelők” tízszer ritkábban kapják el a koronavírust, mint mások, ráadásul kevesebb az esélyük a kórházba kerülésre is.

„Ha valaki nem tudja kiérezni egyes ételekben a keserűséget, akkor sokkal óvatosabbnak kell lennie„ – figyelmeztet dr. Alan Hirsch, a Szaglással és ízleléssel foglalkozó alapítvány (Smell and Taste Treatment and Research Foundation) igazgatója.

A tanulmányba 1935 embert vontak be az Egyesült Államok különböző kórházaiból. Ízteszteket végeztek, hogy kiderüljön, van-e összefüggés a „szuperízlelők” és az ízeket kevésbé érzékelők megbetegedései között. A kevesebb ízléssel rendelkező emberek nagyobb valószínűséggel fertőződtek meg a vírussal: az egyik teljes csoport 55 kórházi betegéből 47-en voltak, akik nem érezték erősen a keserű ízt. Ez a száj és a torok speciális típusú receptorával magyarázható. A T2R38 ugyanis amellett, hogy a keserűséget méri, fokozza a nitrogén-oxid termelést, ami megöli a vírusokat – írja a Mirror a tanulmány alapján.

És ezeket olvastad már?