KÜLFÖLD

Késekkel fenyegetőzött a szíriai migráns, lábon lőtték

A főként bevándorlók által lakott Favoriten nevű bécsi kerületben egy szíriai migráns két késsel a kezében szaladgált fel-alá, és a járókelőket fenyegette. A kiérkező egyenruhások csak úgy tudták megállítani, hogy lábon lőtték. A rendőrség hallgat a férfi indítékáról.
  • Szerző: WM

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi volt a szándéka annak a 29 éves szír migránsnak, aki Bécsben vasárnap este 8 óra előtt késsel a kezében járkált. A bevándorló halálosan megfenyegetett több embert, az utcán sétálók pedig riasztották a rendőrséget. Az egyenruhások először paprikasprével próbálták meg leállítani a velük szemben is erőszakosan viselkedő férfit, majd legalább egy lövést leadtak a migráns irányába. Markus Dittrich, a bécsi Favoriten nevű kerület rendőrségi szóvivője elmondta, hogy a lövés a férfi lábát találta el, akit súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A bécsi hatóságok egyelőre nem tudják vagy nem akarták megmondani, hogy mi lehetett a férfi indítéka. Valóban csak fenyegetőzni akart két éles késsel, vagy csak a rendőrség gyors közbeavatkozásának köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?