KÜLFÖLD

„Kérjük vissza az életünket” – skandálták a migránstábor mellett élők

Több ezer helyi lakos vett részt azokon a tüntetéseken, amelyeken azt követelték a görög szigeteken élők, hogy egész Görögország egyformán vegye ki a részét a migrációs válságból. A demonstrálók azt szeretnék, ha visszakapnák a régi életüket és szeretett szigeteiket.
  • Szerző: WM

Leszbosz, Híosz és Számosz szigetén egyidejűleg tartottak tüntetéseket a helyi lakosok. Az emberek azt követelik, tömegével szállítsák át a migránsokat a szigetekről az ország egyéb részeire.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Nagy az elégedetlenség a görög szigeteken élők körében.
Fotó: ARIS MESSINIS / AFP

Vissza akarjuk kapni a szigeteinket és az életünket is

– hangzott a demonstrációk szlogenje. A Leszboszon élők azt is követelik, hogy a legnagyobb migránstábornak számító Moriát azonnali hatállyal zárják be. A táborban jelenleg 19 ezer bevándorlót szállásoltak el a hatóságok, ami nagyjából megegyezik Paks lakosságszámával. Az igazi problémát azonban az jelenti, hogy eredetileg mindössze 2500 migránsnak lenne férőhely. A hatóságok azonban ennek ellenére sem azon gondolkodnak, hogy miként lehetne megállítani a migrációs hullámot, hanem azt tervezik, hogy mindegyik szigetre nagyobb befogadó központokat építenének.

Erről azonban a helybéliek hallani sem akarnak. És úgy tűnik, hogy Németországban is hasonló egyesek észjárása. A német Zöldek ugyanis azt követelik Horst Seehofer német belügyminisztertől, hogy tegye kötelezővé a görögországi migránsok befogadását.

És ezeket olvastad már?