KÜLFÖLD

Keresztleveleket árulnak a Jehova tanúi a migránsoknak

A bevándorlók nehéz helyzetét kihasználva próbálnak minél több hívet becserkészni a Jehova tanúi Németországban. Sokszor még keresztleveleket is árusítanak a migránsoknak.
  • Szerző: WM

Az elsősorban szektákkal foglalkozó német vallási szakértő, Axel Seegers azt állítja, hogy a Jehova tanúi  próbálják megtéríteni a Közel-Keletről és Afrikából érkező migránsokat. Elhitetik velük, hogy ha felveszik a keresztény vallást, akkor nagyobb eséllyel maradhatnak az országban. Seegers azt állítja: 

sokszor még keresztleveleket is eladnak a becsapott embereknek, ami után ők gyorsan újabb „megtérített” embereket tudnak elkönyvelni.

A szakértő azt szeretné, ha a katolikus és az evangélikus egyház – összefogva a migrációs- és menekültügyi hivatallal – olyan segédanyagokat adna ki, amikkel segítenek tájékozódni a migránsoknak a vallási dzsungelben. A távolról jöttek közül a legtöbben még nem találkoztak a Jehova tanúival, így igazából megítélni sem tudják, hogy az jó vagy sem - írja a welt.de.

Axel Seegers azt sürgeti, hogy kellőképpen világosítsák fel a bevándorlókat, hogy a keresztlevél nem garantálja automatikusan a menedékjogot.   

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?