KÜLFÖLD

Képtelenség helyet kapni a járvány ellen biztonságot nyújtó étterembe

Több heti leállás után, Hollandiában is lassan kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba. Az embereknek azonban az élet számos területén új megoldásokkal kell megbarátkozniuk. Egy étterem például különálló üvegházakban szeparálná el a vendégeit.
  • Szerző: WM

A holland főváros belvárosának fő csatornája, a Dijksgracht partján fekvő – vegán ételeket felszolgáló – étterem forradalmi ötlettel állt elő. A Mediamatic ETEN szeretné, ha az emberek evés közben is biztonságban éreznék magukat, ezért a kerthelyiségükben több, egymástól teljesen elszeparált üvegházakat állítottak fel. Az ötletgazdák úgy vélik, hogy ez lehet az egyik legbiztosabb módja annak, hogy a vendégek között ne terjedhessen a koronavírus. Az építményekbe egyszerre két- vagy háromfős társaságok ülhetnek be, és négyfogásos menüt szolgálnak fel nekik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Reuters

Egy gyors ebéd vagy egy romantikus vacsora a vízparton, teljes biztonságban
Fotó: Reuters

Az étterem tulajdonosai szerint, ha beválik az elképzelés, akkor nagyobb üvegházakat is felhúzhatnak, ahol akár családok vagy szűk baráti társaságok is elférnek.

Bár, a vendéglőnek még meg kell várnia, amíg a kormány engedélyt ad a vendéglátó egységek megnyitására, az előzetes asztalfoglalási lehetőségnek köszönhetően júliusig már így is minden szabad hely elkelt. A Mediamatic ETEN üzemeltetői közölték, ha nem kapnának engedélyt, akkor az előfoglalási díjakat visszafizetik. A jelenlegi tervek szerint az étterem május 21-én fogadhatja első vendégeit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?