KÜLFÖLD

Képtelenek szabadulni a migránsoktól a németek

Bár szigorították a kiutasításról szóló jogszabályt Németországban, az illegális bevándorlókat most sem könnyû visszaküldeni hazájukba - mondta az Alapjogokért Központ vezető kutatója a Kossuth rádió reggeli hírmûsorában.
  • Szerző: MTI

Pócza István elmondta: a kiutasítást az is nehezíti, hogy számos menekültnek két-három személyazonossága is van.

A nemrégiben szigorított jogszabály szerint a bíróság döntése után elméletileg

azonnal ki lehet utasítani a szexuális bűncselekményt, személy elleni erőszakot vagy rablást elkövető menekülteket Németországból,

ezt a folyamatot azonban több tényező is nehezíti.

Pócza István elmondta: a kiutasítás egyik formája, hogy az illegális bevándorlókat megpróbálják visszaküldeni származási országukba. A németországi zöldek azonban folyamatosan blokkolják azt, hogy biztonságos területté nyilvánítsák azokat az országokat, amelyekben az Iszlám Állam már nem tevékenykedik.

Ha a zöldek nem akadályoznák meg a változtatást, akkor az emberek hazatérhetnének és elkezdhetnék országuk újjáépítését.

A kiutasítás egy másik formája, hogy az illegális bevándorlókat azokba az európai országokba küldik vissza, ahol először regisztrálták őket. Az így kiutasítottak körülbelül harmada azonban rövid időn belül visszatér Németországba.

Ugyancsak komoly akadályt jelentenek az úgynevezett jogvédő szervezetek, amelyek

minden lehetséges módon megpróbálják lehetetlenné tenni az illegális bevándorlók kitoloncolását.

Mindezek alapján Pócza István szerint a szigorúbb szabályok nem jelentenek garanciát arra, hogy a migrációs helyzet változzon. Ráadásul valahogy azt is meg kellene akadályozni, hogy újabb migránsáradat törhessen be Németországba.
 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?