KÜLFÖLD

Kegyetlen támadás: kisgyerekek égtek halálra az óvodai tűzben

Ámokfutásba kezdett a biztonsági őr, pici gyerekeket rántott magával a halálba.
  • Szerző: Ripost

Mindenkinek van egy kis meglepetésem

- mondta a szülőknek az 50 éves Damiao Soares dos Santos, aki biztonsági őrként dolgozott a brazíliai Janaúba egyik óvodájában. Néhány nappal később a férfi halott volt - akárcsak a hat óvodás és óvónőjük, akiket meggyilkolt.

 

A férfi pénteken sétált be az egyik játszószobába, ahol éppen hat 4-5 éves kisgyerek volt óvónőjükkel, a 43 éves Helley Abreu Batistával. Dos Santos bezárta az ajtót, benzint locsolt a kicsikre és magára, majd meggyújtotta a ruháját.

Az óvodában ekkor körülbelül 50-en tartózkodtak, de sok gyereket sikerült időben kimenekíteni. Azoknak azonban, akik dos Santosszal egy szobában ragadtak, esélyük sem volt a túlélésre: négy ovisnak már csak az elszenesedett holttestét találták meg a tűzoltók, két kicsi pedig a kórházban vesztette életét, akárcsak óvónőjük és a gyilkos.  A szörnyűség miatt 23 embert kezelnek a kórházban, közülük hét állapota válságos.

A támadás híre pillanatok alatt elterjedt, aggódó, zokogó szülők vették körbe az épületet. A környék sok lakója segített az oltásban. A városban egy hetes gyászt rendeltek el.

Dos Santos 9 éve dolgozott az óvodában, ám eddig semmilyen probléma nem volt vele. A férfi napra pontosan három évvel ezelőtt vesztette el édesapját, valószínűleg direkt az évfordulóra időzítette a brutális támadást. Otthonában több kanna benzint találtak a rendőrök, az orvosok pedig valószínűsítik, hogy a férfi mentális betegséggel küzdött.

És ezeket olvastad már?