KÜLFÖLD

Káromkodva szidják Bident az amerikai focidrukkerek, az új szurkolói rigmus egyre népszerűbb

Egy végtelenül egyszerű, de annál beszédesebb rigmustól zengenek a futballstadionok Amerikában.
címkék:

Egyre több amerikai futballmérkőzésen szidják káromkodva Joe Bident a szurkolók. A profi NFL-liga népszerűségével vetekedő egyetemi amerikai futball-bajnokságon (NCAA) szinte már nem telik el úgy meccs, hogy ne csendülne föl többször a „Fuck Joe Biden” azaz „Basszad meg Joe Biden” rigmus a lelátókon.

A nagy közösségi oldalakat elárasztották az olyan futballmérkőzéseken készült felvételek, ahol a szurkolók – függetlenül attól, melyik csapatnak drukkolnak – egyként küldik melegebb éghajlatra az amerikai elnököt. A végtelenül egyszerű, de annál beszédesebb rigmus egyre népszerűbb a stadionok lelátóin.

A hétvégén több mint 50 egyetemi futballmérkőzést játszottak telt házas stadionokban Amerika-szerte. A Bident szidó rigmusok pedig nem csak az olyan republikánus elköteleződésű déli államokban csendültek fel, mint Alabama és Texas, hanem a New York-i és virginiai lelátók is zengtek tőle.

Az elnököt szidó szurkolói rigmus egyre növekvő népszerűsége egyébként nem meglepő annak fényében, hogy Joe Biden amerikai elnök elfogadottsága rekord alacsony, 39 százalékos szintre zuhant az elmúlt napokban - derült ki egy Economist/Yougov által végzett felmérésből.

A közvéleménykutatás szerint az elnök népszerűségének csökkenése elsősorban az elpártoló demokrata szavazóknak köszönhető, akik elégedetlenek az elhibázott afganisztáni kivonulással, és a történelmi léptékű inflációnövekedéssel.

A beiktatását követő periódusban, mintegy fél évig 10-ből 9 demokrata szavazó volt elégedett az elnök teljesítményével, de az utóbbi hétben 9 százalékot esett népszerűsége a saját szavazói körében. Ennek eredményeként a demokrata támogatók 86 százalékos támogatottságáról már 77 százalékra zsugorodott az elnök elfogadottsága.

A független szavazók 39, míg a republikánus párti szavazóknak mindösszesen 9 százaléka tartja elfogadhatónak az elnök teljesítményét.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?