KÜLFÖLD

Karaterúgással öltek meg egy nyugdíjas férfit Bécsben

Ítélet született annak a két török bevándorlónak az ügyében, akiket azzal vádoltak, hogy a nyílt utcán rátámadtak egy idősebb osztrák házaspárra. Azért alakult ki szóváltás, mert a járdát elfoglaló, taxira várakozó török nagycsaládtól nem fért el a pár.
  • Szerző: wm

Tavaly novemberben hatalmas felháborodást keltett az az eset Bécsben, amely során egy 67 éves nyugdíjas vesztette életét. Nikolaus D. éppen a temetőbe tartott a feleségével, amikor egy taxira várakozó török nagycsaládba botlottak. A házaspár nem fért el tőlük a járdán, ezért a férfi megfogta egy nő kabátját, és arrébb tolta. A nő erre megfordult, és kiabálni kezdett a nyugdíjassal, hogy mit képzel magáról. Az osztrák pár továbbsétált, próbáltak nem tudomást venni a szitkozódásról. A török család két fiatal férfi tagja mégis követni kezdte őket, és közben folyamatosan fenyegetőztek és szidták őket. Az idősebb törököt végül az egyik női rokona visszafogta, ám a fiatalabb támadó folytatta az inzultálást.

Miután a nyugdíjasok továbbra is közönyösen sétáltak tovább, ez a török bevándorlót annyira felidegesítette, hogy egy karaterúgással hasba rúgta az idő férfit, aki elesett, és úgy beverte a fejét, hogy belehalt a sérüléseibe. Az elkövető a bíróságon azt vallotta, hogy nem akart ilyen szörnyűséget elkövetni, de a helyszínen figyelte az eseményeket a nagynénje is, aki előtt el kellett játszania az erős embert.

A bíró megkérdezte, hogy hol tanulta ezt a rúgást, amire a vádlott azt válaszolta, hogy egy Jackie Chan-filmben látta. A bécsi bíróság nyolc évre ítélte a fővádlottat, míg társa öt hónap börtönt kapott.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?