KÜLFÖLD

Karácsonyi csoda: eleredt az eső a forróságtól és tűztől sújtott Ausztráliában

Megtörtént a csoda: Ausztrália már hetek óta küzd a hőséggel, és a pusztító bozóttüzekkel, melyek már a fővárost, Sydney-t is elérték. Szentestére azonban esőfelhők érkeztek a szigetország partjaihoz, mégpedig nem kevés csapadékkal!
  • Szerző: Ripost

Igaz, nálunk sincs épp csontdermesztő hideg, de a világ másik felén, Ausztráliában ilyenkor van a nyár legmelegebb időszaka. A múlt héten az ország történetének legforróbb hetét rögzítették: szerdán 41,9 fokot mértek, csütörtökön pedig 41 fokot mutatott a hőmérő.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Ausztrália keleti részét súlyos aszály sújtja, és a bozóttüzek ezúttal a szokásosnál két hónappal korábban lobbantak lángra.

Fotó: Pixabay

Új-Dél-Walesben 800 ház semmisült már meg, és a lángok elérték az állam fővárosa, Sydney peremét, ahol a füst miatt veszélyes a levegő minősége. A lángokban két tűzoltó is halálát lelte a napokban.

Fotó: Pixabay

Már nagyon várták az esőt, ami szenteste meg is érkezett. A Daily Mail szerint több, mint 50 milliméternyi égi áldásra számíthattak az ország északkeleti részén: ez az ilyenkor szokásos csapadékmennyiség csaknem fele! Sydney környékén, ahol a bozóttüzek dúlnak, viszont csak 5 mm esett, ám ez is több a semminél...

És ezeket olvastad már?