KÜLFÖLD

Kapitális hiba a Facebookon! Egy egész ország háborog!

Feszült politikai helyzetet eredményezett egy balul elsült gesztus. Most magyarázkodni kénytelen a dúsgazdag óriásvállalat...

A Fülöp-szigetekiek a függetlenségük elnyerésének napját minden év június 12-én ünneplik. 1898-ban ezen a napon szabadult föl a spanyol gyarmattartók uralma alól az ország. Ennek apropóján a Facebook kedveskedni szeretett volna a szigetország lakóinak. Egy jópofa képet szerkesztettek, ahol apró figurák ünneplik szabadságukat az ország hivatalos zászlajával.

Az egyetlen probléma az volt e nemes gesztussal, hogy a zászlót fejjel lefelé rakta a képre a Facebook. Vagyis a kék és a piros szín helyet cserélt a képen.

KÍNOS!

A Facebook nem csupán rosszul ábrázolta a filippínók nemzeti lobogóját, hanem - jelképesen - az egész országot háborúba taszította. Ugyanis  az  alkotmányuk kimondja: háború esetén a piros színnek kell felül lennie a nemzeti lobogón!

Az amerikai vállalat rövid idő alatt kijavította a roppant kellemetlen bakit. Majd több közleményt is kiadtak, melyben bocsánatot kérnek a majdnem százmilliós ország lakosaitól, amiért összekeverték nemzeti lobogójukon a színeket.

És ezeket olvastad már?