KÜLFÖLD

Káosz: fertőző betegség terjed a migránstáborból

Zavargások robbantak ki Bulgária legnagyobb menekülttáborában. Szerdán a helyi hatóságok ugyanis kijárási tilalmat rendeltek el, méghozzá fertőző betegségek miatt...
  • Szerző: Ripost

A török határhoz közeli Harmanli mellett működő táborban több száz migráns verekedett össze a bolgár rendőrökkel és csendőrökkel, miután megerősítették a létesítmény védelmét az elrendelt karantén miatt. A bolgár bTV felvételeiből ítélve a menekülttábor területén tűz ütött ki.

Értesülések szerint a létesítmény területén több épületet is megrongáltak, köztük az étkezőt és az új regisztrációs központot is, de sérültekről egyelőre nem érkezett hír. A hatóságok rendőri erősítést küldtek a helyszínre.

A tábor 128 lakójánál állapítottak meg korábban bőrbetegségeket, valamint bárányhimlőt és vírusos fertőzéseket, a szófiai orvostudományi akadémia azonban hangsúlyozta, hogy nem áll fenn a tömeges megbetegedés veszélye – írja az MTI.

A dpa német hírügynökség szerint a kijárási tilalommal a helyi hatóságok a bolgár nacionalisták tiltakozásaira reagáltak. Õk a hétvégén tartós kijárási tilalom bevezetését követelték a tábor háromezer lakója számára. A nacionalista tüntetők arra panaszkodtak, hogy a migránsok zaklatják őket és betegségeket terjesztenek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?