KÜLFÖLD

Kanada: afgán migránsszülők válogatott módszerekkel kínozták halálra a 7 éves gyermeküket

A fiatal áldozat testének 80 százaléka összeégett, valamint egyéb bántalmazásokból származó sérüléseket is találtak rajta.

A kanadai rendőrség vasárnap őrizetbe vette egy afgán bevándorlócsalád hat tagját, akik a gyanú szerint válogatott módszerekkel halálra kínozták a saját lakásukban az egyik rokonukat, egy 7 éves kislányt.

Az gyanúsítottak kihallgatása egyelőre nem történt meg, ugyanis mindannyian kizárólag a perzsa nyelv Afganisztánban beszélt változatát, a darit beszélik. Angolul vagy franciául nem tudnak – írja a Montreal Gazetta regionális hírportál.

Egy lakossági bejelentés alapján a rendőrök vasárnap délután fél háromkor érkeztek meg az afgán migránsok lavali (Montreal elővárosa) házához. Az egyenruhások az épület átkutatásakor találták meg a 7 éves áldozatot, akit a helyszínre érkező mentősök megpróbáltak újraéleszteni, de az életét már nem tudták megmenteni. Egyes források szerint a lány testének 80 százalékán égési nyomokat, valamint egyéb bántalmazásokból származó sérülések találtak.

A kislányon segíteni próbáló négy mentőst olyan sokkhatás érte, hogy jelenleg is pszichológus segítségre szorulnak.

A lavali rendőrségi szóvivője, Stéphanie Beshara elmondása szerint a hat gyanúsított, köztük a kislány szülei, a házban voltak, amikor a hatóságok megérkeztek. Mindannyian pánikoltak, de alapvetően együttműködően viselkedtek.

A rendőrség álláspontja szerint családon belüli gyilkosság történt, de a nyomozás lezártáig erről nem hajlandóak bővebb tájékoztatást adni. A kislány szüleinek másik két gyermekét (egy 4 éves kislányt és egy 11 éves fiút) a quebeci ifjúságvédelmi szolgálat vette gondozásba.

„Sokkoló, ami történt. Ez általában egy csendes környék. Ezek a házak 1 millió kanadai dollártól (231 millió forint) kezdődnek, tehát sose gondolná az ember, hogy itt ilyesmi előfordulhat. A rendőrök általában csak pénzügyi bűncselekmények miatt szoktak kiszállni ide” –

fogalmazott a helyi sajtónak Johnny Lagopodis, az afgán migránsok egyik szomszédja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?