KÜLFÖLD

Kamutaxis erőszakoló vadászik részeg lányokra egy brüsszeli temetőnél

Miután egy 20 éves fiatal nő az egyik legnagyobb közösségi oldalon megosztotta történetét, többen is hasonló tapasztalatokról számoltak be. A rendőrség szerint azonban eddig csak egy áldozatról tudnak hivatalosan.
  • Szerző: WM

Brüsszel Ixelles nevű kerületében egy 20 éves fiatal nő tett feljelentést a rendőrségen, miután elmondása szerint nemi erőszak áldozata lett. Az áldozat egy buli után tartott hazafelé, majd egy taxisnak kinéző autóból megkérdezte egy idegen, hogy elviheti-e. A fiatal nő megörült a fuvarnak, így beszállt a kocsiba, ám a megadott cím helyett egy elhagyatott területre vitte a sofőr, és megerőszakolta. A sokkos állapotba került nő szerint egy észak-afrikai bevándorlónak kinéző férfi volt az elkövető. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy a megadott személyleírás alapján nagy erőkkel keresik a férfit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A megerőszakolt diák a legnagyobb közösségi oldalon is közzétette történetét, amihez azt írta, hogy szerinte a szexuális ragadozó a kerület temetője körül köröz éjjelente, és egyedül sétálgató, részeg lányokra vadászik. Majd azzal kezdi a beszélgetést, hogy taxisként szívesen hazaviszi a későbbi áldozatát.

A történetet hamar felkapták a belga internetezők, és állítólag többen is jelezték, hogy hasonló tapasztalataik vannak a környékről. A rendőrség közleményben tudatta, hogy náluk hivatalosan még nem jelentkeztek további áldozatok.