Létrehozva: 2020.06.27.

Joe Biden ismét össze-vissza beszélt, szerinte a koronavírus kiirtotta Amerika lakosságának harmadát

Joe Biden demokrata elnökjelölt újra bebizonyította, hogy az időskori szellemi leépülés tünetei már előrehaladott állapotban mutatkoznak meg nála. 

Az Obama-kormányzat egykori alelnöke, Joe Biden csütörtökön kampányrendezvényt tartott a Pennsylvania államban található Lancasterben. A kicsivel több mint egy órás beszédében a 77 éves politikus főleg Donald Trump amerikai elnököt támadta, akit egyszer dedós óvódásnak nevezett. Az esemény végén viszont a COVID-járványra terelődött a szó, Biden pedig gondolkodás nélkül kijelentette, hogy a koronavírus már már több mint 120 millió áldozatot követelt az Egyesült Államokban.

„Az embereknek nincs munkája, nem tudják hova menjenek és mit csináljanak. Mostanra 120 millió amerikai hunyt el a COVID-járványban” – fogalmazott Joe Biden.

Nos, a számok nyelvén ez azt jelentené, hogy a vírus durván kiirtotta Amerika lakosságának egyharmadát! A valóság ezzel szemben viszont az, hogy az Egyesült Államokban eddig összesen 122 ezren hunytak el az új típusú kínai koronavírus okozta fertőzés szövődményeiben.

Joe Bidennek egyébként nem először gyűlik meg a baja az alapvető számadatokkal. Tavaly szeptemberben például egy munkaügyi konferencián kijelentette, hogy 720 millió (!) amerikai nő térhetne vissza a munkaerőpiacra, ha az általa javasolt családi pótlék-rendszert alkalmaznák az országban.

Hasonlóan kínos eset volt az is, amikor a Demokrata Párt egyik februári elnökjelölti vitáján Biden kijelentette, hogy 2007 óta több mint 150 millió amerikai állampolgár vesztette életét lőfegyverek okozta sérülésekben.

Biden egyébként már számtalan alkalommal bebizonyította, hogy az időskori szellemi leépülés tüneteit produkálja. A Demokrata Párt előválasztásai során többször is kellemetlen helyzetbe hozta magát, amikor kihagyott a memóriája és nem tudta értelmes szöveggé formálni a gondolatait.

Többek között az is előfordult vele, hogy nem jutott eszébe, kinek volt az alelnöke, többször nem tudta, hogy épp melyik államban kampányol, nem tudta a kínai elnök nevét és egy alkalommal kijelentette, hogy ő egy szenátusi mandtáum megszerzéséért kampányol.

Egy nagy port kavart májusi televíziós interjú alkalmával pedig azt sikerült mondania, hogy szerinte egy fekete választó nem szavazhat Trumpra, ha a pedig mégis, akkor az illető nem eléggé fekete.

Bidennel kapcsolatban a legnagyobb probléma, hogy nem lehet a végtelenségig leplezni a mentális állapotát. Elég egy kritikus pillanat, amikor olyasmit mond, amit nem kéne, vagy épp nem jut eszébe valami, ami életbevágó lenne. Tetszik vagy sem, ebben a szellemi állapotban Biden egy időzített bomba politikai értelemben.

A demokratákkal barátságos média (CNN, MSNBC) minden bizonnyal kesztyűs kézzel fog bánni Bidennel a kampány során, de Donald Trump amerikai elnök pontosan tudja, hogy kihívójának a szellemi állapota az egyik gyenge pontja – nem véletlenül csúfolja minden egyes alkalommal Sleepy Joe-nak, azaz Álmos Józsinak.

Biden már többször maga is utalt arra, hogyha rohamosan romlana a szellemi állapota, akkor csak egy ciklusra, azaz négy évre vállalná az elnöki tisztséget. Az ilyen és ehhez hasonló kijelentései azonban már önmagában felvetik a kérdést: miért szavazzanak az amerikaiak egy olyan elnökjelöltre, aki úgy látja, hogy nem feltétlenül lenne képes két cikluson át, azaz nyolc évig ellátni a feladatát?

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zelenszkij újabb gátlástalan trükkökkel próbálja belevinni a világot a harmadik világháborúba

origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

magyarnemzet.hu

A Chelsea döntheti el a Premier League-et a Liverpool javára

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

hirtv.hu

Ukrajnában a feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

origo.hu

Hatalmasat hazudott Magyar Péter - lebukott

mindmegette.hu

A 10 legjobb spárgás recept, amit muszáj kipróbálnod, míg tart a szezon!

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Fogadjunk, hogy rájuk sem ismersz! Így néznek ki a Farm, ahol élünk sztárjai ma – galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Félek, hogy elfelejt, még csak 4 éves” - azt hitték, hogy csak gyomorégése van, most az életéért küzd az édesanya

KÜLFÖLD

Botrány, amit egy vásárló csinált a Lidl-ben: sokkot kapott egy édesanya

KÜLFÖLD

A legkisebb koporsók a legnehezebbek: egymást átölelve halt meg az 5 és 8 éves testvérpár

KÜLFÖLD

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk