KÜLFÖLD

Joe Biden fia prostituáltakat csempészett a svéd nagykövetség épületébe

A kokainfüggő Hunter Biden legújabb botrányát a skandináv sajtó szellőztette meg.

A legnagyobb példányszámú svéd napilap birtokába került e-mailekre hivatkozva arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden a biztonsági előírásokat figyelmen kívül hagyva ismeretlen embereket, többek között prostituáltakat csempészett a svéd nagykövetség washingtoni épületébe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Dangens Nyheter beszámolója szerint Hunter Biden cége 2017-ben bérelt irodát a svéd, az izlandi, és a norvég nagykövetségnek is otthont adó, a Washington nyugati részén, a Potomac folyó partján található Svéd Házban (House of Sweden). Az amerikai elnök fia mindezét havi 50 ezer dollárt fizetett, ami éves szinten nem kevesebb 400 ezer dollár volt. Akkori árfolyamon számítva ez nagyjából 110 millió forintot jelentett.

Körülbelül egy hónappal a beköltözés után vitás helyzet alakult ki a svéd nagykövetség és Hunter Biden között. Az elnök fiú ugyanis számos esetben ismeretlen látogatókat engedett be az épületbe egy hátsó bejáraton keresztül, megsértve ezzel a biztonsági szabályokat, melyek minden látogatónak kötelezővé teszik, hogy a főbejáratnál található fémdetektorokon áthaladva lépjenek be.

Hunter többszöri figyelmeztetés ellenére sem hagyott fel a hátsó bejárat használatával, ezért Svéd Ingatlanügynökség képviselője levelet küldött neki:

„Ismételten észrevettük, hogy az ön vendégei az északi bejáraton keresztül, irodai munkaidő után jutnak be az épület 507-es szárnyába – mivel az egész épületben éjjel-nappali videofigyelés működik. A Svéd Ház szabályainak betartásával segítsen nekünk az épület biztonságának megőrzésében.”

Az első e-mail után egy hosszú és elhúzódó veszekedés vette kezdetét a felek között. Hunter Biden a válaszlevelében azzal vádolta meg Svéd Ház munkatársait és svéd nagykövetséget, hogy rasszisták és diszkriminálják vendégeit.

Ha a svéd nagykövetségnek problémája van a vendégeim kinézetével vagy öltözködésével, azt hiszem, mindannyiunknak le kellene ülnünk, és beszélnünk kéne erről a helyzetről egy ügyvéd társaságában”

- írta Hunter, akiről később kiderült, hogy egyLunden Roberts nevű prostituáltat is becsempészett az épületbe. Lebukása után az aranyifjú azzal védekezett, hogy az örömlány valójában egy kosárlabdaedző, aki Barack Obama korábbi amerikai elnök és az ő gyermekeit szokta tanítani.

Fontos megjegyezni, hogy Lunden kisasszonytól egy házasságon kívüli gyereke is született Hunternek, aki hosszú évekig tagadta, hogy ő lenne az apa. A 2020-as elnökválasztási kampány hajrájában, tavaly októberben azonban sikerült peren kívül megegyeznie a feleknek, és Hunter vállalta, hogy 2,5 millió dollár gyerektartást fizet a fia édesanyjának.

A Svéd Ingatlanügynökség egyébként tagadta, hogy hátrányos megkülönböztették volna az elnök fiának vendégeit. Elmondásuk szerint ők mindösszesen a szabályok betartását kérték.

Hunter cégének bérleti szerződése január végén járt le. A rossz tapasztalatok miatt a Svéd Ház nem tervezi, hogy újra kiadja az épületben található irodarészleget.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?